Meer resultaten voor cbr cursus alcohol

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

     cbr cursus alcohol
 
Alcoholinfo.nl EMA.
Wanneer er sprake is van een alcoholpromillage tussen de 10, en 18, promille 435 g/l-785 g/l, is men verplicht de EMA Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer cursus te volgen. Bij een beginnende bestuurder en personen die al eerder een EMA-cursus hebben gevolgd, geldt een promillage van 08, tot 13, 345 g/l-570 g/l. Ook indien er op het politiebureau geweigerd is om mee te werken aan de ademanalyse, of in geval van twee aanhoudingen met lagere promillages kan de EMA worden opgelegd. Wat is de EMA? De EMA is een tweedaagse cursus over de risico's' van alcoholgebruik in het verkeer. De cursus is verplicht: bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard. De cursus wordt gegeven door docenten van instellingen voor verslavingszorg. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen CBR ontvangt na afloop bericht over het verloop van de cursus.
Wanneer moet ik een cursus van CBR volgen? Het Juridisch Loket.
Wanneer educatieve maatregel alcohol en verkeer EMA CBR-Advocaat.
Wanneer aan de betrokkene eerdere een Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer LEMA is opgelegd. Het CBR zal echter niet altijd in de hiervoor genoemde gevallen besluiten dat de betrokkenen een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer moet volgen. Er bestaan enkele uitzonderingen.:
Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer EMA CBR-Advocaat.
De EMA is bedoeld om bestuurders die onder invloed van alcohol hebben gereden via de cursus meer bewustzijn bij te brengen van de gevaren van rijden onder invloed van alcohol. De cursussen vinden over het algemeen plaats op een locatie van het CBR bij u in de buurt.
Straffen CBR bij eerste keer rijden onder invloed alcohol Advocaat Verkeersstrafrecht.
Wanneer door het CBR een LEMA of EMA-cursus wordt opgelegd, is dat vervelend, maar de gevolgen zijn beperkt. Naast de hoge kosten en de 2/3 vrije dagen die u moet opnemen om naar de cursus te volgen, heeft u hiervan niet echt hinder. Anders is het wanneer het CBR een onderzoek naar de rijgeschiktheid oplegt en tevens de geldigheid van het rijbewijs opschort. U mag dit onderzoek naar de rijgeschiktheid niet onderschatten. Ook mensen die geen alcoholprobleem hebben worden door de psychiater aangemerkt als alcoholmisbruiker, zelfs als ze de eerste keer zijn gepakt wegens rijden onder invloed van alcohol en verder nauwelijks alcohol drinken.

Contacteer ons